Heading section 2
Optional subtitle

Schouten & Nelissen

Zo zorgt Schouten & Nelissen voor een constante stroom aan goede content

Heading section 2
Optional subtitle

 

Als 'sterkmaker' is Schouten & Nelissen volop in ontwikkeling. Het toonaangevende trainings- en adviesbureau heeft daarbij doorlopend nieuwe content nodig. Dat varieert van interviews met klanten en experts tot praktische productteksten, eindredactie en vertalingen.

Voor het verzorgen van die teksten vertrouwde Joyce Hardholt, contentmarketeer bij Schouten & Nelissen, op een wisselende groep freelance copywriters. Een pool van schrijvers die ze zelf benaderde als dat nodig was. "Het waren altijd losse opdrachten die we inschoten", vertelt Hardholt. "Soms was dat best wel een zoektocht. Je zocht een freelancer, moest wachten tot die reageerde en hoopte dan maar dat die tijd had. Voordat iemand aan de slag kan, ben je zo een paar dagen of soms wel een paar weken verder. We wilden daar meer structuur in brengen."

 

Heading section 2
Optional subtitle

 

Soms schrijf ik nog wel zelf, hoor. De samenwerking met Contentoo zorgt ervoor dat ik af en toe de krenten uit de pap kan halen en een leuk stuk kan oppakken.

 

Heading section 2
Optional subtitle

Ontzorging beloofd

Zo'n anderhalf jaar geleden kwam Hardholt in contact met Contentoo. De propositie sprak haar direct aan. "Wat voor ons heel belangrijk was destijds, was de ontzorging die zij beloofden. Contentoo had toen al de beschikking over een freelance-pool waar 120 schrijvers in zaten. Contentoo kon ons beloven dat wat de opdracht ook was, dat zij er een goede schrijver bij konden vinden."

Kwaliteit en gemak

Na een maand proefdraaien, was Hardholt overtuigd en ging ze een langdurige samenwerking aan met Contentoo. Ze is daarbij vooral enthousiast over twee zaken. "De kwaliteitsborging vind ik erg fijn. Schrijvers bij Contentoo worden getoetst via een assessment, waardoor wij er vooraf zeker van zijn dat ze kwaliteit leveren. Ten tweede is het heel fijn voor ons om maar met één partij te maken te hebben. Er is altijd iemand beschikbaar om een opdracht op te pakken en achteraf hebben we maar één factuurstroom af te handelen."

Schrijver vinden in één dag

Inmiddels werkt Schouten & Nelissen al anderhalf jaar met Contentoo. Via het online platform werkt Hardholt samen met een vast groepje freelancers. Aan de hand van de redactieformule en de wensen van Schouten & Nelissen heeft Contentoo een aantal copywriters geselecteerd die daar goed bij aansluiten. Hardholt: "Vervolgens verloopt de samenwerking heel vlotjes. Als wij een opdracht inschieten via het platform van Contentoo, dan accepteert een freelancer die binnen een dagdeel." Lukt dat een keer niet, dan komt de tussenpersoon bij Contentoo in actie. Die zorgt er dan voor dat er alsnog zo snel mogelijk een beschikbare schrijver wordt gevonden. "We kunnen nu altijd binnen een dag een opdracht in gang zetten. Vroeger duurde dat, met heen en weer mailen, soms wel een week."


Voor Hardholt betekent Contentoo dat ze minder uitvoerend bezig hoeft te zijn en meer op strategisch niveau kan werken. "Soms schrijf ik nog wel zelf hoor. De samenwerking met Contentoo zorgt ervoor dat ik af en toe de krenten uit de pap kan halen en een leuk stuk kan oppakken."

Heading section 2
Optional subtitle

Een aantal voorbeelden
van content van Contentoo voor Schouten & Nelissen

  • Van bankprofessional naar eigen Bed en Breakfast

    Na een coachingtraject een drastische loopbaankeuze of complete carrièreswitch maken. Het komt steeds vaker voor, zeker ook onder jongeren en hoogopgeleiden...

  • Durf te kiezen en vorm je ideale loopbaan

    Je betrapt jezelf op twijfels en je bent niet heel enthousiast meer over je werk. Hoogste tijd om te onderzoeken waar je écht warm voor loopt! Wat past bij jou als bij geen ander? 

  • Leiderschapsfouten die je eenvoudig kunt voorkomen: deel 4

    Jij snapt dat medewerkers moeten blijven leren en ontwikkelen. Hoe kun je anders wendbaar, innovatief en waardevol blijven als organisatie? De technologie staat niet stil en...

Heading section 2
Optional subtitle

Wil jij ook je content maken met een gespecialiseerde, professionele redactie? 

Neem contact op met Contentoo!