Heading section 2
Optional subtitle

MUNT Hypotheken

Zo blijft een nieuwe hypotheekaanbieder op de radar bij een derde van alle hypotheekadviseurs

Heading section 2
Optional subtitle

 

Wat doe je wanneer je als jonge financiële onderneming een gevestigde naam wil worden in de hypotheekwereld? MUNT Hypotheken zette het onafhankelijke kennisplatform Kop-Munt op, waar hypotheekadviseurs alle relevante informatie en inspiratie binnen hun vakgebied vinden. De redactie wordt gevoerd door Contentoo.

"Toen MUNT in 2014 werd opgericht, gebeurde er veel in de hypotheek- en woningmarkt", herinnert Marketing Manager Leon Houtzager van MUNT zich. "Zo kwamen er meerdere nieuwe spelers op de markt. Wij hadden een duidelijke boodschap: MUNT is een blijvertje en met ons uitgebreide kennisplatform laten we dat zien."

 

Heading section 2
Optional subtitle

 

Je merkt dat er nu veel meer over MUNT wordt gesproken. Iedereen in de markt kent het platform. Zo laat je zien dat je een serieuze partij bent; MUNT is here to stay.

 

Heading section 2
Optional subtitle

Onafhankelijke redactie 

Met het kennisplatform wilde MUNT Hypotheken de band met hypotheekadviseurs versterken. "Je kunt dan een commercieel verhaal gaan vertellen, maar je kunt ook kennis gaan delen met onafhankelijke informatie." Met de keuze voor dat laatste werd het logisch om de redactie uit te besteden aan een externe partij. Contentoo had de schrijvers en de know-how in huis om een volledige redactie op te zetten.

Een seintje is voldoende

Op Kop-Munt wordt alle content geschreven door schrijvers bij Contentoo. Door de uitgebreide pool van freelancers zijn er altijd copywriters en journalisten beschikbaar met ervaring in de financiële wereld. Zij leveren elke maand een lijst van nieuwe artikelideeën aan. Houtzager checkt de lijst en hoeft enkel een seintje te geven om de copywriters aan de slag te laten gaan. De artikelen controleert hij vervolgens en na zijn akkoord plaatst Contentoo de artikelen in het CMS.

Inspiratie en verleiding

Volgens Houtzager kun je Kop-Munt het beste vergelijken met Allerhande, maar dan voor de financiële wereld. Een medium om geïnspireerd te raken, nieuwe ideeën op te doen en om verleid te worden tot handelen. Zoals je de ingrediënten van alle fijne recepten in de Allerhande natuurlijk uiteindelijk gaat halen bij Albert Heijn, zo wil Houtzager ook dat hypotheekadviseurs uiteindelijk bij MUNT uitkomen.

Serieuze partij

"Concreet bereiken we met Kop-Munt een derde van alle hypotheekadviseurs in Nederland", zegt hij. Daarmee voldoen ze aan de oorspronkelijke vraag, namelijk om MUNT Hypotheken top-of-mind te houden bij de doelgroep. "Het is ook een mooie manier van relatiemanagement. Belangrijke leveranciers en relaties kun je op deze manier mooi naar voren schuiven. Je merkt dat er nu veel meer over MUNT wordt gesproken. Iedereen in de markt kent het platform. Zo laat je zien dat je een serieuze partij bent; MUNT is here to stay."

Heading section 2
Optional subtitle

Een aantal voorbeelden
van content van Contentoo voor MUNT hypotheken

  • Welke invloed heeft ouderschapsverlof op de hypotheek?

    Elke werknemer met kinderen onder de acht heeft recht op ouderschapsverlof. Dit is meestal onbetaald verlof en de fiscale voordelen die er vroeger waren...

  • Dit is het kantoor dat de klant eens goed door elkaar schudt

    De onconventionele aanpak van hypotheekadviseur Pieter Bolle leidt tot tevreden en soms positief geschrokken klanten. Hét advieskantoor...

  • Hypotheekadviseur overslaan? Dat kan risico’s opleveren

    ‘Straks alleen nog naar hypotheekadviseur voor complexe aanvraag.’ Het Financieele Dagblad (FD) vindt dit nieuws belangrijk genoeg om op de voorpagina...

Heading section 2
Optional subtitle

Wil jij ook je content maken met een gespecialiseerde, professionele redactie? 

Neem contact op met Contentoo!