Heading section 2
Optional subtitle

DELTA Fiber Nederland

Geen vaste redactie, geen pool van freelancers, wel een goede nieuwssite. Zo doet DELTA Fiber Nederland dat.

Heading section 2
Optional subtitle

 

Als je als bedrijf zowel internet als televisie bij de mensen thuis brengt, energie levert aan huishoudens en mobiele abonnementen aanbiedt, dan heb je veel te vertellen. DELTA Fibre Nederland wilde zijn klanten en potentiële klanten enthousiast maken voor hun producten of diensten. Voor het commerciële verhaal hadden zij hun website al. Om mensen te inspireren en te wijzen op wat er nog meer mogelijk is, werd een nieuwsplatform opgezet. Daar verschijnen regelmatig nieuwtjes en achtergronden op. De redactie komt vrijwel volledig voor rekening van Contentoo.

Het bijhouden van een nieuwssite is niet iets dat je 'er even bij doet', zo weet contentmarketeer van DELTA Fibre Nederland, Levi Bosselaar. "Je wilt toch regelmatig publiceren, niet een keer in de maand een nieuw berichtje plaatsen." Die toewijding van mensen en tijd en energie bleek lastig binnen de afdeling communicatie van DELTA. Voor Bosselaar lag de uitdaging om met de beperkte resources een contentstrategie te ontwikkelen die past bij een nieuwssite.

 

Heading section 2
Optional subtitle

 

Contentoo biedt voor ons de zekerheid en het vertrouwen van een vaste redactie, gecombineerd met de flexibiliteit van een eigen freelancerspool.
Heading section 2
Optional subtitle

De oplossing: Contentoo

De oplossing lag bij Contentoo. Bosselaar: "Voor elk onderwerp is wel een ervaren schrijver beschikbaar. Als je er met één schrijver een keer niet uitkomt, ben je niet veroordeeld tot een lange zoektocht naar een nieuwe copywriter die je wel verder kan helpen. Contentoo zorgt dat het probleem opgelost wordt en draagt een nieuwe schrijver aan."

Maandelijkse redactievergadering

Om continuïteit te waarborgen, werkt Bosselaar via het platform van Contentoo samen met een vast groepje van zo'n vijf freelance copywriters. Daarmee houdt hij elke maand een redactievergadering via videocall, waarin de schrijvers hun verhaalideeën pitchen. "Tijdens zo'n meeting kunnen we even de koppen bij elkaar steken en sparren over ideeën. Van onze kant kunnen we uitleggen waarom sommige verhalen wel of niet meegenomen worden, zodat schrijvers bij een volgende redactievergadering beter mee kunnen denken. En we kunnen actief op zoek naar hoe we artikelen kunnen insteken vanuit ons merk."

Spontane acties

Los van de geplande content die Contentoo bedenkt en produceert, is er ruimte voor spontane acties. Bosselaar: "Onze helpdesk werd door providercheck beoordeeld als het beste bereikbaar, met de kortste wachttijden van alle internetproviders. Dat is voor ons belangrijk, daar zijn we trots op en dat willen we communiceren. Ik heb gelijk gebeld met twee schrijvers in de vaste pool bij Contentoo. Een van hen had tijd en kon na een korte briefing meteen aan de slag."

Heading section 2
Optional subtitle

Vertrouwd en flexibel

Bosselaar vindt het prettig dat er maar naar één partij een factuur geschreven hoeft te worden. Geen gepuzzel met verschillende tarieven en onderling verschillende voorwaarden. Kort gezegd verloopt de samenwerking met Contentoo veel efficiënter dan met een eigen pool freelancers. "Contentoo biedt voor ons een beetje de zekerheid en het vertrouwen van een vaste redactie, gecombineerd met de flexibiliteit van een eigen freelancerspool."

Eerst stijging

Een maand geleden is de nieuwssite van DELTA volledig vernieuwd. "De site ziet er nu meer uit als een magazine, wat uitnodigt tot verder lezen. Daarnaast krijgt de nieuwssite ook meer een functie binnen de nieuwsbrief. Mensen kunnen makkelijker doorklikken." Samen met kwalitatieve content die Contentoo levert, zorgt dat voor een stijging in de bezoekcijfers. Hoewel het nog te vroeg is om conclusies te trekken, ziet Bosselaar al wel wat eerste stijgingen in de bezoekcijfers. "De bezoekcijfers gaan omhoog. We zien dat mensen vaker geneigd zijn om een nieuw artikel aan te klikken. Er is zeker een positieve trend te zien."

Heading section 2
Optional subtitle

Een aantal voorbeelden
van content van Contentoo voor DELTA fiber

  • De beste smartphones onder de 250 euro, nu bij DELTA Mobiel

    Bij DELTA Mobiel kun je uit meer dan honderd van de nieuwste smartphones kiezen. Er is dus voor ieder wat wils. Om jou te helpen in je zoektocht naar de perfecte telefoon, licht DELTA er elke maand...

  • Op reis buiten de EU? Zo voorkom je onverwachte kosten voor dataroaming

    Binnen de EU kun je zonder extra kosten bellen, appen, surfen en mailen. Buiten de EU wordt het wat ingewikkelder, het uitschakelen van dataroaming...

  • Lekker zappen met de nieuwe DELTA TV App

    Heb je interactieve tv van DELTA? Grote kans dat je gebruikmaakt van de DELTA TV App. Of je nou in de woonkamer, slaapkamer of op de camping zit: met de app kun je overal in de Europese Unie je favoriete tv-programma’s... 

Heading section 2
Optional subtitle

Wil je net als DELTA regelmatig nieuwtjes en achtergronden te publiceren om zo bezoekers te inspireren? En heb je niet de middelen om een vaste redactie te onderhouden of de tijd om een groep freelancers te managen? 


Neem snel contact op met Contentoo om te horen hoe zij jou dat werk uit handen kunnen nemen.

Beulingstraat 8

Amsterdam, Nederland

support@contentoo.com

020-7070627